onsdag 17 december 2008

LO-kollektivet väljer Sverigedemokraterna

I december månads Sifomätning ligger Sverigedemokraterna fortfarande en bra bit över fyra procent. Starkast stöd har partiet i LO-kollektivet:

- Av de manliga LO-medlemmarna väljer 10% Sverigedemokraterna.
- Av de unga LO-medlemmarna (18-29 år) väljer nära 25% Sverigedemokraterna.

Totalt sett sympatiserar fler LO-medlemmar med Sd än med vänsterpartiet (6,7 procent mot 4,2 procent). Det kommer inte som någon överraskning att dagens unga svenska arbetare känner sig mer hemma i Sd än i vänsterpartiet. Det beror helt enkelt på att unga metallare och kommunalare lättare kan identifiera sig med partiet och dess politik som tydligt tar strid mot den lönepressande arbetskraftsinvandringen.

tisdag 16 december 2008

Åkessons tydliga löntagarprofil

I Jimmie Åkessons senaste veckobrev har Sverigedemokraternas ordförande två intressanta postningar om partiets löntagarprofil. Bloggen återger här båda två.

Om… arbetskraftsinvandring blir verklighet

Nu träder de nya reglerna för arbetskraftsinvandring i kraft. Jag har de senaste veckorna skrivit ganska mycket om dessa regler och inte minst det bisarra i valet av tidpunkt. Det är ett hårt slag i ansiktet på alla de svenska löntagare som nu varslats och som den närmaste tiden kommer att tvingas från sina jobb. Migrationsverket räknar med över 30 000 ansökningar från arbetsinvandrare under 2009. Hur tänker man, egentligen? I helgen höll vi en enkel manifestation mot arbetskraftsinvandringen utanför LO-borgen på Norra Bantorget. Platsen valde vi framför allt av symboliska skäl. Vad har den så kallade arbetarrörelsen egentligen gjort för att förhindra den nya lagen om arbetskraftsinvandring? Vi har sett pliktskyldiga protester men så mycket glöd i motståndet har det knappast varit. Det är trots allt LO:s medlemmar som kommer att drabbas hårdast av lönedumpningspolitiken. Ändå är socialdemokratin beredd att regera tillsammans med miljöpartiet, som agerat stödparti åt alliansregeringen i den här frågan. Vad sänder det för signaler om hur en eventuell rödgrön regering kommer att hantera saken efter nästa val? Förvänta er inga förändringar!

Om… Lavalutredningen och den svenska modellen

Som om det inte var nog med arbetskraftsinvandring, kom i veckan den så kallade Lavalutredningen. Hur ska Sverige förhålla sig till domen i Vaxholmsmålet? Utredaren Claes Stråth menar att det bland annat är nödvändigt med begränsningar i konflikträtten, för att anpassa den svenska modellen till EG-lagstiftningen. Vi som hela tiden varit motståndare till det svenska EU-medlemskapet har varnat för den här utvecklingen. Det kan vara svårt att i det här läget överblicka de exakta konsekvenserna av Lavaldomen men desto lättare att se åt vilket håll utvecklingen går. Bryssel kommer successivt att kapa åt sig mer och mer makt i sin ambition att likrikta Europas länder. De fria nationernas dagar är räknade. Jag tycker att det är dags att vi Sverigevänner – tillsammans med likasinnade i övriga Europa – ger federalisterna en rejäl match. Den 7 juni har vi alla chansen att sända en tydlig signal.
-Ta den!

söndag 7 december 2008

Den tredje vägen ligger öppen

Idag tillkännagjorde (s), (v) och (mp) att de vill regera tillsammans. Därmed har Sverige fått ett marxistiskt regeringsalternativ. Vilken ministerpost som kommunisten Lars Ohly kommer att kräva återstår att se efter en eventuell vänsterseger. Samtidigt står den liberala alliansen fortfarande enad, något som är mycket ovanligt för borgerliga regeringar. För Sverigedemokraterna är detta bara bra eftersom partierna inom såväl vänster- som högerblocket bakbinder varandra. Kristdemokraterna får inget konservativt utrymme, och vänsterpartiet kommer liksom miljöpartiet att tvingas ge upp sitt EU-motstånd. Den tredje vägen ligger öppen och den är nu två filer bred. Socialt sinnad konservatism och ett folkligt EU-motstånd kommer att leda till sverigedemokratiska framgångar såväl 2009 som 2010.